Historien om Ringholmen:

Visste du at tørrfisk er Norges eldste eksportartikkel? For over 300 år siden startet man så å salte fisken før man tørket den, og dermed var klippfisk produksjonen i Norge «født». Dette skjedde på og rundt Ringholmen på Nordmøre.

På bergene på Ringholmen var det et yrende liv hvor fisk ble lagt ut over bergene for å tørke på morgenen, og tatt inn på kvelden for beskyttelse mot vær og vind. Barn helt ned i 7 års alderen hadde dette som jobb, og arbeidsdagen var vanligvis 10 timer lang. I dag kan man på Ringholmens berg fortsatt følge stiene etter vognene som ble brukt til å frakte fisken.

Rett før 2. verdenskrig ble en brygge reist på Ringholmen bestående av flere gamle brygger fra rundt omkring på Nordmøre. Dette sikret at holmen fortsatt var en stor bidragsyter til fiskeproduksjonen i området, og fiskemottaket var i drift helt fram til midten av 1980 tallet.

I 1986 kjøpte ildsjelen Øyvind Jünge Ringholmen, og det er han vi alle kan takke for at denne historiske perlen i dag fortsatt er et sted for alle!

 

klippfisk

Foto: Anders Beer Wilse / Nordmørsmusea

 

test komp dronebilde

KK

Og det er i dette historiske bygget du i dag finner Ringholmen Sjøhus, og oss: Kristine & Kirsti. To venner med omtrent 35 års vennskap "i ryggen", og med et felles ønske om å skape opplevelser for mennesker som ønsker det utradisjonelle. Tanken om å gjøre noe samme hadde vært der en stund, og i 2022 ble disse tankene en realitet. Sesongen 2023 ble "teståret", og da dette fikk ståkarakter tok de i april 2024 det store steget og kjøpte Ringholmen Sjøhus & Rorbuer.

Kristine har på en eller annen måte vært involvert i Ringholmen siden 2010, mens Kirsti er ny i bransjen, og kommer i utgangspunktet fra norsk & nordisk detaljhandel. 

Vår visjon er at det fortsatt skal være et yrende liv på bergene, og derfor ønsker vi: 


 
Sesong- og åpningstider

Vi har åpent for bestilling på alle typer arrangement eksempelvis: kurs/konferanse.

 

Kontaktinfo:

Ringholmen Sjøhus
6590 Tustna, NORWAY

Tlf: + 47 48424315
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Slik kommer du deg til Ringholmen

Ringholmen er ei øy som ligger i Aure kommune nord for Kristiansund. 

Kommer du bilveien fra Kristiansund er det fergeforbindelse Seivika - Tømmervåg, (25.min) og deretter rv 680 ca. 5 min til Ringholmen og Tustna Marina - Bjørndalen 63.190371, 7.951631 hvor det er parkering. Vi henter med båt på bestilling. 

Fra nord følges rv. 680. 

 

 

Kart